Artiest Biografie

NicolioN, de artiestennaam van Nicolay Casimir Bökkerink, werd op 7 augustus 1994 geboren in een klein stadje genaamd Rijssen (in Nederland), als de jongste zoon van Marion en Gerard. Met een piano in de woonkamer en cd’s in alle genres tot zijn beschikking, werd dit mannetje al snel een muziekfanaat. Zijn vader was vroeger bassist in een band en kocht al vroegtijdig een klein drumstel voor zijn jongste zoon. Vanaf dat moment was NicolioN verkocht aan het creëren van muziek.

Hij ging van drummer naar dj, maar bedacht zich dat hij nu niet echt meer nieuwe muziek maakte. Hij mixte alleen maar muziek. Toen besloot hij zijn eigen platen te produceren. Doordat zijn broer Lorentz op dat moment ook muziek produceerde in het hardcore duo Sjammienators, konden ze elkaar dingen aanleren en verder helpen.

NicolioN studeerde eerst Marketing & Communicatie maar vond dit niet leuk genoeg en hij  was eigenlijk alleen maar muziek aan het maken. Zijn moeder benadrukte dat hij zijn hart moest volgen. Hierdoor kreeg hij het idee om van muziek zijn beroep te gaan maken en om een muziekopleiding te gaan volgen.

Nadat hij werd aangenomen op het ROC van Twente in Almelo studierichting ‘Ondernemend Artiest – music sound design’ nu genaamd ‘Podium Academie’, ging het als een speer. Hij kon zich nu helemaal focussen op het produceren van beats. Toen hij met Micha de Haan (Yung Ahcim), die hij van de basisschool kende, ging experimenteren met liedjes maken, ontdekten ze dat ze een perfecte match hadden. NicolioN maakte de beats en Yung Ahcim ging rappen & zingen. Ze beïnvloeden  elkaar aan en zagen ook elkaars expertise als uitdaging voor zichzelf. Zo werden ze allebei beter in beats maken en rappen. Door zijn stages bij o.a. Wintour Entertainment, Sjammienators en Recording Rooftop Studio in Holten nam zijn podiumervaring en kennis in produceren en ondernemen zeer toe. Ook zijn netwerken werden verbreed en bracht hij in 2017 voor de zomervakantie zijn eerste videoclip uit genaamd: Tobyson – Up Above (prod. NicolioN). Deze is te vinden op zijn YouTube kanaal.

NicolioN is een breed getalenteerde artiest en produceert verschillende genres; trap, house, moombah, hiphop, urban en pop. Zijn laatste releases zijn tracks met de Engelse gitarist Tony Haven. Je moet ook instrumentale beats met videoclip zien, die hij zelf heeft geëdit. Zijn tracks zijn ook te streamen op de platformen als SouncCoud, Spotify & Apple music. Optreden doet hij nog niet elk weekend maar die kant gaat het wel op. Zo heeft hij al wel gedraaid in het Metropool in Hengelo, De kleine Willem in Enschede, Student hotel Groningen en meerdere kleine clubs en cafés.

NicolioN wil het liefst met zoveel mogelijk artiesten samenwerken. Ook is hij bezig zijn eigen site in te richten www.NicolioN.com. Met deze website kan hij zijn sociale media, foto’s & video’s, releases, show dates en ticketverkoop bekend maken.

Deze bijna afgestudeerde duizendpoot is ready voor een grote carrière! Wanneer hij zijn diploma heeft gehaald gaat hij zich richten op vernieuwende beats, zijn naamsbekendheid vergroten en veel shows spelen. Jullie gaan zeker nog van deze leeuw horen, hij zal zeker naam gaan maken als “The Beast of the beats”!

Mobiel: +31681943305
Internet: www.nicolion.com
E-mail:   info@nicolion.com

Sociale media:
https://www.facebook.com/NicolioNbeastofthebeats/
https://www.instagram.com/prod.nicolion/